torsdag 17 september 2009

Topp eller flopp: vitkålslasagne

Just nu puttrar det i mitt kök. Det ska bli lasagne!

Topp eller flopp? Ni gissar. Jag ger er svaret imorgon.

Ingredienser:
  • lasagneplattor
  • gul lök
  • vitlök
  • vitkål
  • röda linser
  • olivolja
  • färsk koriander (mycket)
  • ursköljningen av en ketchupflaska
  • sojagrädde (det sista i paketet)
  • kanel
  • etiopisk peppar/bako
  • paprikapulver
  • rosmarin
  • svartpeppar
  • grönsaksbuljong
  • salt
Ingen ost finns hemma. Så, vad tror ni?

2 kommentarer:

  1. stafvas lasagne, eftersom gn är franska tecknet för nj/ny - latinets agnus (lamm) har samma ljudfölgd som i sv ugn, men franskans agneau (=agnus, eg. agnellus) har nj efter a-ljudet

    jag gissar (och hoppas för din skuld) topp

    SvaraRadera
  2. Det var faktiskt topp. Tror att det berodde mycket på dels kryddningens komplexitet, på att jag hade vågat ge den ordentligt sting med bako samt att vitkålen hade fått koka väldigt länge.

    SvaraRadera