tisdag 17 november 2009

Topp eller flopp: Kaffekaka

Nu bakas det i Martas kök. Det ska bli en kladdkaka!

Fast... jag hade visst bara 1 dl socker hemma, inte 3 som det stod i receptet. Och decilitern kakao som skulle i fanns inte heller. Därför ser receptet nu ut som följer:

150 gram margarin
1,5 dl sojagrädde (ersätter ägg, funkar hur bra som helst till kladdkaka)
1 dl socker
2 dl vetemjöl
ca: 1 msk kakao
ca: 2 msk kaffepulver
några droppar lime

Så, vad tror ni? Topp eller flopp? Den ska snart in i ugnen på 200 grader. M, originalreceptets ursprung, hävdar att den ska vara inne i 10 minuter. Jag brukar tycka att den behöver lite längre tid för att få rätt yta. Den kladdar ändå! Men hur det funkar med så pass mycket mindre socker, det ska bli spännande att se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar